Každý rok na podzim pořádá Sekce pro mládež ČBK konferenci o mládeži.

Mladý člověk a rodina je téma konference v roce 2011

24. 11. 2010 12:18

Další ročník Konference o mládeži, kterou pořádá Sekce pro mládež České biskupské konference, se uskuteční ve dnech 25. – 26. 11. 2010 v Arcibiskupském kněžském semináři v Olomouci. Letos na téma Mladý člověk a rodina.


Praha: Hlavními přednášejícími konference zaměřené na otázky z oblasti rodinných a partnerských vztahů budou ve čtvrtek 25.11. dopoledne PhDr. Josef Zeman, CSc. s příspěvkem "Odkládaná dospělost" a v pátek 26.11. dopoledne PhDr. Denisa Pastuszaková, Ph.D. s přednáškou s titulem "Fakticky existující soužití, vliv neúplné rodiny na osobnostní vývoj dítěte a mladého člověka".

Součástí čtvrtečního pracovního odpoledne bude také výběr z  moderovaných diskusních skupin:
Rodina a formace ke kněžství
Rodina a formace k řeholnímu životu
Rodina a formace k manželství
Jak vést mladé lidi ke kvalitnímu zrání v době známosti
Pomoc dětem a mládeži v neúplné rodině

Páteční dopoledne pak bude věnováno diecézním centrům pro rodinu, která představí některé ze svých aktivit. 
Pozvání na letošní ročník konference přijal také Mons. Jiří Paďour OFMCap., který bude hlavním celebrantem mše svaté ve čtvrtek odpoledne.

Konference o mládeži je přístupná veřejnosti, účastnický poplatek činí 100 Kč. 
Konference o mládeži se každoročně účastní zástupci diecézních center pro mládež, řeholních kongregací a hnutí, pastorační asistenti, zástupci studentských organizací, církevních škol a jiných institucí. "Hlavním cílem setkání je nabídnout pracovníkům, kteří pracují v pastoraci mládeže, možnost se setkat. Dalším cílem konference je společné hledání cest a zároveň překonávání nejrůznějších existujících bariér. Letošní téma bylo vybráno s ohledem na aktuální problémy ve společnosti a znovu se zamýšlet nad hodnotou rodiny a jejím místem v dnešním světě," vysvětluje ředitel pořádající Sekce pro mládež České biskupské konference P. Vít Zatloukal.

Sekce pro mládež ČBK je výkonný orgán ČBK, jmenovitě biskupa, který je zodpovědný za pastoraci mládeže. Posláním Sekce je péče o veškerou mládež, věřící i nevěřící. Řádnými členy jsou kněží a laici, kteří byli pro tuto službu pověřeni biskupem.

P. Vít Zatloukal, email: [email protected], 731 625 630

 

Zobrazeno 809×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio